Usijano na Adi i trećeg dana državnog finala

U petak, 26. jula 2019, Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije dobiće pobednike u Coca Cola kupu u malom fudbalu, turniru Lino između dve vatre, odbojci i odbojci na pesku

Usijano na Adi i trećeg dana državnog finala

čet, 25. juli 2019.


Mesta u autobusima koji idućeg meseca kreću put Splita na međunarodno finale Sportskih igara mladih ima još malo, a ko će ih zauzeti otkrićemo danas i sutra, 25. i 26. jula, kada će se održati takmičenja u okviru druge grupe sportova na državnom finalu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a to su: Coca Cola kup u malom fudbalu, turnir Lino između dve vatre, odbojka i odbojka na pesku.

Nakon prva dva dana državnog prvenstva tokom kojih uzbuđenja, radosti, odlične zabave i fenomenalnih sportskih poteza na odlučujućim utakmicama nije nedostajalo, poznat je deo finalista koji će se, od 15. do 22. avgusta, takmičiti sa svojim drugarima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine na superfinalu. Sada je vreme da otkrijemo ko još putuje u Split...

Svečano otvaranje druge etape republičkog finala održano je jutros, u prisustvu velikog broja mališana koji će ovaj školski raspust, sigurni smo, pamtiti po ovim fenomenalnim danima na jednom od najlepših beogradskih kupališta.

Naše SIM drugare pozdravila je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igrara mladih koja im je poželela sreću na današnjim takmičenjima.

– Dragi mali i veliki SIMovci, dobro došli u Beograd na drugu smenu državnog prvenstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije. Od srca vam želim da uživate u Beogradu i na Adi Ciganliji, kao i da na sportskim terenima pobedi najbolji. Borite se u duhu fer-pleja, a znate da ste za Sportske igre mladih svi pobednici. Srećno svima!

Otvaranju su prisustvovali i Tihomir Gudić (regionalni izvršni direktor Sportskih igara mladih), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje sportskih igara mladih), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), članovi Organizacionog odbora državnog finala i koordinatori Igara iz svih gradova u Srbiji koje je ove godine posetio naš Karavan radosti i prijateljstva.

Nakon svečane ceremonije, otvaranja temperatura na Adi je naglo porasla, a za to nije bilo zaslužno samo sunce, već i uzavrela, emotivna i neizvesna situacija na terenima za mali fudbal, odbojku, odbojku na pesku i turnir Lino između dve vatre. Mnogo su znoja danas prolili i takmičari i navijači, mnogo je aplauza bilo, mnogo uzvika kako zbog dobrih poteza, tako i zbog propuštenih prilika, koje su sastavni deo sporta...

A kada su sudije svirale kraj, pala je i pokoja suza onih koji su se od regionalnog finala morali oprostiti. Ipak, naši takmičari su, i kada dobijaju i kada gube, na visini zadatka i poštuju pravila fer-pleja, pa su pljuštale iskrene čestitke našim najuspešnijim SIMovcima koji će svoju zemlju i gradove iz kojih dolaze s ponosom sledećeg meseca predstavliti u Splitu.

Završnicu finala, koja nas čeka sutra, u petak, 26. jula, nemojte nikako propustiti, jer su na vidiku sjajni sportski potezi i važni gosti, uz dobru zabavu koja se na Igrama uvek podrazumeva.

Važna vest glasi da će Igre sutra posetiti i premijerka naše države Ana Brnabić i visoki predstavnik Evropske unije i ambasador Sportskih igara mladih Johanes Han. Budite i vi na Adi, da se zajedno družimo, igramo, navijamo i uživamo u najlepšoj sportskoj priči u ovom delu sveta!

Inače, samo u Srbiji ove godine na Igrama je učestvovalo preko 75.000 mališana iz 187 gradova Srbije, a Igre su obišle 38 gradova i mesta. Na ovogodišnjem državnom finalu učestvuje 2.349 SIMovaca iz 27 gradova naše zemlje.

A posebnu zahvalnost za sve ove lepe dane i trenutke za pamćenje Dunav osiguranje SIM Srbije duguju pulu sponzora – generalnom sponzoru kompaniji Dunav osiguranje, kompaniji Coca Cola, Banci Poštanska štedionica, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.