U Kuršumliji održana tri turnira

Najbolji u ovom gradu u šahu, stonom tenisu i tenisu dobili ulaznice za Državno finale

U Kuršumliji održana tri turnira

ned, 07. juni 2020.


Red koji se stvorio ispred hale i šljakastog terena, gde su održana takmičenja u stonom tenisu, šahu i tenisu, govorio je o želji devojčica i dečaka iz Kuršumlije da ponovo "bace pet" sa našom maskotom Viktorom. Provera temperature, higijenske mere, pa reketi i figure u ruke. To je bio redosled kojeg smo se pridržavali. Vredni domaćini na čelu sa našim koordinatorom Nikolom, učinili su da se SIM ekipa oseća kao kod kuće, a ovaj gradić sa juga Srbije još jednom je pokazao da obožava Igre.

Najbolji su dobili ulaznice za Državno finale, a ostali, motiv da vežbaju kako bi se možda već kroz godinu dana našli u ulozi svojih drugara, koji su ovog puta imali malo više znanja i sreće. Znaju svi i ovde da su Igre Zakon.

Inače, na svim nivoima takmičenja, kao i na ostalim aktivnostima koje se realizuju u okviru Igara u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, za decu je sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške pokrovitelja i sponzora Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.