Sombor i Šid u ritmu Igara

Dunav osiguranje Sportske igare mladih 26. maja boravile u Somboru, dva dana kasnije posetile Šid

Sombor i Šid u ritmu Igara

pet, 28. maj 2021.


Dunav osiguranje Sportske igare mladih stigle su 26. maj i u Sombor, gde su ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, član Gradskog veća za sport i omladinu Antonija Nađ, direktor SC „Soko“ Darko Kosanović i predsednik Sportskog saveza Zoran Bojić. Karavan SIM 28. maja posetio je i Šid, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik opštine Zoran Semenović, zamenik predsednika Đorđe Tomić, pomoćnik predsednika opštine Branimirka Riđošić i članovi Veća Katarina Mitrović i Branislav Sarić.

Klinci su uživali u ova dva grada, a najbolji su se plasirali na Regionalna finala. Somborci i Šiđani su poručili da se nadaju da će imati predstavnike na završnici u Splitu u avgustu. Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija. Dunav osiguranje Sportske igre mladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“.