Sokobanja, Soko grad – za Igre je vreme sad!

SIM karavan radosti i prijateljstva u ponedeljak, 10. juna 2019, oduševio i u Sokobanji

Sokobanja, Soko grad – za Igre je vreme sad!

pon, 10. juni 2019.


Još u vreme Branislava Nušića znalo se da u „Sokobanju, Soko grad – dođeš star, a odeš mlad”. I ništa se od tada nije promenilo! Uverili smo se u to prošle godine kada su Igre po prvi put bile u ovom delu Srbije. Prelepa priroda, lekoviti izvori, divni ljudi i fenomenalni klinci SIMovci zaista podmlađuju, usrećuju i ostavljaju bez daha!

I zato smo danas ponovo posetili Sokobanju da napunimo baterije dok naš Viktor na terenima bude pronalazio najbolje male sportiste koji će se ovog leta takmičiti na finalima Igara u Beogradu i Splitu.

U ovom biseru banjskog turizma današnje prelepo sunčano jutro deca su učinila još čarobnijim. Na otvorene terene Sportsko-rekreativnog centra „Podina”, kraj prelepog sokobanjskog akvaparka, klinci su pristizali sa svih strana, željno iščekujući početak spektakla povodom otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Tribine su petnaest minuta pre početka programa bile ispunjene do poslednjeg mesta, pa su se naši drugari iz vrtića, koji su došli nakon toga, smestili i na teren. To im je bilo super, jer je i Viktor bio tamo. Koliko je samo SIMovaca bilo na jednom mestu! Pa ima li lepše slike?

Među mnogobrojnim gostima bili su i Vladimir Milovanović (zamenik predsednika opštine Sokobanja), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Miloš Krstić (direktor SRC „Podina” i koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Sokobanju), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i drugi.

Svi oni su najpre uživali u atraktivnim nastupima članova Kulturno-umetničkog društva „Sokobanja”, koji su ovom čarobnom danu dali još lepšu notu.

– Hvala deci što su zavolela najlepšu sportsku priču i hvala predstavnicima opštine Sokobanja što su nam ukazali poverenje i doprineli tome da možemo da se družimo sa vama i ove godine. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u ovom delu sveta. Trudimo se da svakog dana u Srbiji pobedi drugarstvo i uspevamo u tome. Sigurna sam da će i danas biti tako i da ćemo poslati svetu još jednu prelepu sliku iz Sokobanje. Želim svoj deci mnogo sreće u današnjim takmičenjima – rekla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Ona je potom Vladimiru Milovanoviću, zameniku predsednika opštine Sokobanja, uručila specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara u toj opštini.

– Ovo je divna slika, slika koja upotpunjuje ono za šta se svi borimo svakodnevno, a to su radost dece i budućnost Srbije! Iskoristio bih ovu priliku da se posebno zahvalim Ivani Jovanović, predsednici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije i njenim saradnicima na tome što su i ove godine uvrstili Sokobanju u rutu Karavana radosti i prijateljstva i pružili priliku i našoj deci da budu učesnici ove manifestacije koja promoviše druženje, sport, fer-plej i zdrav način života. Hvala i svima onima koji podržavaju Igre i tako nam svima daju vetar u leđa za nove pobede i rekorde – rekao je Vladimir Milanović.

Zakletvu prijateljstva u ime malih takmičara položila je talentovana sportistkinja Teodora Trifić, a u ime sudijske organizacije to je učinila Andrjana Milenović, odbojkaški sudija.

Posebna draž ceremonije otvaranja Igara, po mišljenju mnogih je u tome što je ona osmišljena po uzoru na velike Olimpijske igre. Utisak da ste na pravoj Olimpijadi uvek je najjači kada naši mali SIMovci unesu baklju kako bi bio upaljen plamen prijateljstva. Tako je bilo i ovog puta na „Podini”, pa aplauzi i ovacije nisu izostali kada su baklju uneli Luka Avramović i Jovan Škurtić, koje pamtimo po bronzanoj medalji u odbojci na pesku koju su prošle godine osvojili na državnom prvenstvu Sportskih igara mladih u Beogradu.

A sa prvim taktovima himne Sportskih igara mladih naši SIM drugari su pojurili ka sportskim terenima, kako bi pokazali šta umeju! I bili su fenomenalni! Gledali smo sjajan mali fudbal na Coca Cola kup turniru, uživali u napetim dvobojima žestokih vatrica u igri Lino između dve vatre, češkali se po glavi nad teškim potezima na šahovskim tablama, jurili pogledom loptice za stoni tenis i tenis i netremice pratili neizvesne utakmice u uličnoj košarci, odbojci i odbojci na pesku. Kakvi potezi! Kakva majstorstva! Bravo, klinci!

Najtraženiji i najpopularniji napici tokom ovog vrelog i uzbudljivog dana bile su, naravno, Rosa voda i Coca cola, a iako se neprestano tražila flašica više, vredne promoterke postarale su se da niko ne ostane žedan. Svaka čast!

A po završetku takmičenja, kada su se već znali učesnici na državnom finalu u Beogradu, svi smo se počastili fenomenalnim „Lino” kremićima, stvarajući tako još slađe uspomene na ovaj prelepi dan u Sokobanji... Mljac!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.