SIM spektakl i u Sokobanji

Karavan Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u ponedeljak, 17. aprila 2021, posetio Sokobanju

SIM spektakl i u Sokobanji

pon, 17. maj 2021.


Dunav osiguranje Sportske igre mladih u ponedeljak 17. aprila održane su u Sokobanji. Mladi sportisti su uživali u sportovima na nekoliko lokacija a Igre su spektakularno otvorene u sali za odbojku u centru Sokobanje. Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih već tradicionalno dolazi u prelepu Sokobanju. Mališani iz ovog kraja, ali i okolnih mesta (Aleksinac, Negotino, Bor, Prokuplje, Knjaževac, Zaječar...) uz podršku izuzetno vrednim i ljubaznim organizatorima, priredili su nezaboravno takmičenje u uličnoj basketu 3 na 3, Coca-Cola kupu u malom fudbalu, turniru Lino između dve vatre, odbojci i atletici.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik opštine doktor Miodrag Nikolić, zamenik predsednika Vladimir Milovanović, predsednik Skupštine Vladan Petković, predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović, direktor TO Sokobanja Ljubinko Milenković, predsednik Sportskog saveza Stevan Manić, koordinator SIM i Miloš Krstić i drugi.

- Čast nam je i zadovoljstvo što smo četvrti put domaćini Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Cilj ovakve manifestacije je pre svega druženje, razvoj omladinskog sporta i trudićemo se u narednom periodu da bude još više deca i da pokažemo da nije samo bitno pobediti, nego da je najvažnije učestvovati. Posebnu draž Igrama daje regionalni karakter i što će se deca upoznati sa drugarima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Velika je stvar što Igre podržava i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - izjavio je predsednik opštine Miodrag Nikolić.

Koordinator SIM za Sokobanju i direktor SC “Podina” Miloš Krstić istakao je da su dečiji osmesi najbolja satisfakcija za sav uloženi trud da se Igre organizuju.

- Sokobanja i Sportske igre mladih zajedno su napravili lepu priču za decu iz Sokobanje, ali i celog našeg regiona jer su došle ekipe iz Prokuplja, Niša, Negotina, Zaječara, Knjaževca i Aleksinca. Igre spajaju decu i sklapaju se prijateljstva za ceo život - rekao je Krstić.