SIM:"Da se ovakva tragedija više nikada nigde ne dogodi!"

Organizacioni odbor i cela porodica Sportskih igara upućuju iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava tragičnog događaja u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Saosećamo sa bolom koji se nadvio nad Beogradom, Srbijom i celim regionom u nadi da se ovakva tragedija više nikada nigde neće dogoditi.

SIM:

pet, 05. maj 2023.


Dunav osiguranje Sportske igre mladih obaveštavaju sve učesnike Igara, decu, roditelje, učitelje, trenere, nastavnike, da u ovom teškom trenutku za sve nas nećemo organizovati planirane aktivnosti do daljeg. Obaveštavamo javnost da se i ceremonija Svečanog otvaranja desete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koja je planirana za 15. maj u Beogradu, takođe otkazuje do daljeg.

Kao organizacija koja okuplja decu i mlade i čiji su postulati fair-play, poštovanje različitosti, tolerancija, druženje, sa naših događaja ćemo još glasnije poslati poruke protiv vršnjačkog nasilja.  Pozivamo javnost, pre svega decu i roditelje, da se pridruže kampanji „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ koju organizujemo zajedno sa generalnim sponzorom Igara, kompanijom Dunav osiguranje. Podsetimo, kampanja ima cilj da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja, naročito na sportskim terenima.

O svim daljim aktivnostima blagovremeno ćemo sve SIMOVCE obaveštavati na sajtu igremladih.rs, kao i na profilima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na društvenim mrežama.