Rezultat Igara u Velikoj Plani: dečja srca puna radosti i uspomene sjajnije od svake medalje

Omiljena maskota naših malih sportista, lavić Viktor, viđen u Velikoj Plani 3. septembra

Rezultat Igara u Velikoj Plani: dečja srca puna radosti i uspomene sjajnije od svake medalje

čet, 03. septembar 2020.


Dok odbrojavamo dane do velikog Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koje će se ove godine, u drugoj polovini septembra, umesto u Beogradu, održati u Brzeću, na Kopaoniku, naš Karavan radosti i prijateljstva i dalje hita da stigne u što više gradova širom Srbije. Viktorova želja je da sa svim svojim starim i novim SIM drugarima provede bar po jedan dan u igri i druženju i da, usput, nekima od njih donese sreću na sportskim terenima i pomogne im da dobrom igrom utabaju put do finala.

Tako je ovih dana omiljena maskota naših malih sportista viđena i u Velikoj Plani.

Tamo su Dunav osiguranje Sportske igre mladih svečano otvorene na terenima Turističko-sportskog centra. I u ovom mestu su mališani pokazali veliko interesovanje za Igre, a na otvaranju su se okupili kako oni koji su vredno trenirali za učešće na takmičenjima, tako i njihovi navijači – drugari, roditelji, treneri, nastavnici i mnogi drugi. Ovo šarenilo na sportskim terenima svakako je bilo jedna od najlepših slika ovog leta, a prelepo druženje i neizvesne utakmice pune emocija klinci iz Velike Plane sigurno će još dugo pamtiti.

Svečanom otvaranju Igara u Velikoj Plani prisutsovali su i Marko Šućur, zamenik predsednika opstine Velika Plana, Branko Opačić, pomoćnik predsednika opštine, Miloš Nikolić, zamenik predsednika Skupštine opštine, Mile Matić, predsednik Sportskog saveza Velika Plana, Goran Stefanović, direktor Turističko-sportskog centra i Đorđe Stefanović, koordinator Igara za Veliku Planu.

– Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije sa zadovoljstvom je ove godine po prvi put u Velikoj Plani. Žao nam je što je epidemiološka situacija takva da moramo da sprovodimo naše aktivnosti u ovakim, izmenjenim uslovima, ali šta da se radi, ova pošast nije zadesila samo našu zemlju, već i čitav svet. Na naše veliko zadovoljsvo, u dogovoru sa predstavnicima lokalne samouprave, uspeli smo da pronađemo snagu, motiv, želju i način kako ćemo da se družimo sa vama na Igrama. Da ne bismo bilo čije poverenje zloupotrebili, ja vas od srca molim da vodite računa o svakom vašem potezu danas: morate da nosite maske, da održavate distancu i moramo svi da sve vreme imamo na umu da samo ako smo odgovorni prema sebi možemo da budemo odgovorni prema drugima, a poštovanje ovih mera je jedini način da danas možemo da se družimo i da se igramo. Sigurna sam, s obzirom da sam ja u Velikoj Plani već pronašla velike prijatelje na koje sam izuzetno ponosna, da ćete i vi u duhu prijateljstva provesti današnji dan – poručila je na ceremoniji otvaranja Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Nakon što je uspešni mladi stonoteniser Đorđe Pavlović uneo baklju prijateljstva i nakon što je upaljen plamen i dat znak da Igre počnu, SIM-ovci nisu časili časa: vesela graja uskoro se preselila na nekoliko različitih terena, a lepo druženje potrajalo je čitav dan. Neki su se kućama vratili sa medaljama oko vrata, a svi do jednog poneli su sa ovog takmičenja osećaj koji nijedno priznanje ne može izazvati – radost igre i druženja i srce puno najlepših uspomena – onih što vam ostaju za ceo život.

A da bi se ta misija Igara nastavila i da bi za decu širom regiona na svim nivoima takmičenja sve bilo besplatno, veliki doprinos dali su partneri, pokrovitelji i sponzori Igara: predsednik Republike Srbije, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor – kompanija Dunav osiguranje, kompanije Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehnički partner Igara – Savez za školski sport Srbije.