Novi Pazar oborio rekord!

Grad koji je uz Igre od samog njihovog osnivanja u Srbiji upisao se u istoriju Dunav osiguranje sportskih igara mladih kao grad sa najvećim brojem učesnika na takmičenjima!

Novi Pazar oborio rekord!

uto, 11. juni 2019.


Novi Pazar, grad koji je uz Igre od samog njihovog osnivanja u Srbiji, danas se upisao u istoriju Dunav osiguranje sportskih igara mladih kao grad koji je ovoj sezoni oborio rekord po broju učesnika na takmičenjima! Da li će titulu rekordera i zadržati, tek ćemo videti, jer naš Karavan radosti i prijateljstva još nije završio svoje putovanje kroz Srbiju...

U grad na reci Raški uvek volimo da odemo iz milion razloga, a glavni je taj što tu žive članovi naše velike SIM porodice s kojima nas već šest godina vežu ljubav i veliko prijateljstvo! U Novom Pazaru ima jako puno talentovanih mladih sportista, među kojima je bilo i onih koji su predstavljali našu zemlju i svoj grad na regionalnom finalu u Splitu. I svake godine je interesovanje naših malih novopazarskih SIMovaca za učešće u Igrama sve veće, pa nije ni čudo što su ovog leta oborili rekord!

Novopazarci su nadaleko poznati kao neprevaziđeni domaćini, ali i sjajni saradnici, što se moglo videti i ovog puta na otvaranju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u prepunoj dvorani Rekreacionog centra.

Među gostima na ceremoniji bili su i Dejan Kulundžić (zamenik gradonačelnika Novog Pazara zadužen za sport), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Emir Mehmedović (direktor Sportskog saveza), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportstkih igara mladih), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Nermin Zecirović (koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Novi Pazar), Sedad Bukvić, vicešampion sveta u lou-kiku i Šerif Gurdijeljac, IBF šampion sveta.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Ivana Jovanović, priznala je da se između Novog Pazara i Igara pre šest godina desila ljubav na prvi pogled, koja od tada sve više raste.

– Igre su ponosne na Novi Pazar, na vas, deco, i na saradnju sa predstavnicima grada Novog Pazara i na sve ove divne ljude, koordinatore i stručnjake u sportu, koji su savesno i vredno radili da bi deca danas mogla da se takmiče, druže i uživaju u svim onim blagodetima i vrednostima koje Igre donose. Ponosni smo i na to što nosimo ime Dunav osiguranje u okviru svog imena ove sezone, jer slogan našeg generalnog sponzora kaže „Prijatelj ostaje prijatelj”. Upravo taj slogan oslikava naš odnos sa ovim gradom: Novi Pazar je bio i ostao naš prijatelj i naše prijateljstvo je iz godine u godinu sve jače – rekla je Ivana Jovanović.

Ona je potom sprecijalno priznanje za doprinos razvoju Igara u Novom Pazaru uručila Dejanu Kulundžiću, zameniku gradonačelnika Novog Pazara zaduženom za oblast sporta.

– Novi Pazar je grad sporta, grad mladih. Hvala Ivani Jovanović, predsednici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije i njenim saradnicima na ukazanom poverenju. Ona kod nas više nije gošća, ona je domaćin Novog Pazara zajedno s nama – rekao je tom prilikom Dejan Kulundžić.

Emir Mehmedović, direktor Sportskog saveza Novog Pazara dao nam je izjavu po završetku ceremonije otvaranja u prepunoj dvorani.

– Od osnivanja smo uz Igre i svake godine probijamo rekorde po broju učesnika u našem gradu. Deca vole sport, a Sportske igre mladih u Novom Pazaru su posebno omiljene, zato što na njima mogu da učestvuju svi, a cilj je druženje, cilj su osmesi, a ne samo pobeda – istakao je Mehmedović.

Zakletvu prijateljstva u ime takmičara položio je Mirsad Miraljemović, kapiten pionirske fudbalske reprezentacije Srbije, a u ime sudijske organizacije to je učinio Almir Ikić, sudija u igri Lino između dve vatre.

Baklju je, praćena burnim aplauzom i višeminutnim ovacijama prisutne dece, unela Hena Kurtagić, odbojkašica OK Novi Pazar i reprezentativka Srbije. Kakav veličanstven trenutak! Plamen prijateljstva je upaljen i konfete su ispunile prostor na oduševljenje svih naših malih SIMovaca!

Oni su potom pojurili na sportske terene da pokažu šta znaju i izbore se za plasman na državno finale u Beogradu u drugoj polovini jula, a potom, možda i na međunarodno finale u Splitu. Uz Rosu i Koka Kolu koje su i nama i deci dobro došle da se lepo rashladimo tokom ovog vrelog letnjeg dana, zajedno sa brojnom publikom iz Novg Pazara gledali smo sjajne fudbalere na Coca Cola kupu, užarene vatrice u igri Lino između dve vatre, prepametne šahiste sa odličnom taktikom i buduće naslednike sportskih velikana u odbojci i odbojci na pesku, tenisu, rukometu i uličnoj košarci. Kakav praznik sporta i igre! Jedva čekamo da vidimo finaliste u Beogradu! S obzirom na kvalitet koji su danas pokazali, ne sumnjamo da ćemo neke od njih i tamo videti na tronu. A potom – zna se – superfinale i mini-letovanje u Splitu! Ko bi tome odoleo?!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.