Nedelja u Splitu u znaku morskih radosti

Prošao i treći dan boravka u Splitu za oko hiljadu SIMovaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Nedelja u Splitu u znaku morskih radosti

pon, 19. avgust 2019.


Prošao je i treći dan boravka u Splitu za oko hiljadu SIMovaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su se u ovom gradu okupili na regionalnom Velikom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih.

Klinci su topao i sunčan nedeljni dan iskoristili onako kako je to na moru najprirodnije i najlepše: kupajući se, sunčajući se, šetajući splitskim ulicama i istražujući lepote starog grada, ali i pripremajući se za finalne utakmice od kojih su neke počele danas prepodne, a u nekima ćemo uživati do kraja dana. Rasporedom su za danas, naime, predviđena nadmetanja u tenisu, šahu, rukometu, trci na 60 metara i uličnoj košarci, pa će ovo svakako biti pravi praznik za zaljubljenike u te sportove, a pre svega za naše SIMovce koji jedva čekaju da istrče na teren.

Za sutrašnja finala pripremaju se finalisti u odbojci na pesku, odbojci, stonom tenisu, malom fudbalu (Coca Cola kup) i igri između dve vatre. Naš lav Viktor bez problema stiže na svaki teren na kome su SIMovci i zdušno navija da i ove godine pobede prijateljstvo, dobra zabava i fer-plej. Sudeći po onome što smo videli do sada, Viktoru će se ta želja svakako ispuniti. I zato, kada se to desi, valja proslaviti još jednu više nego uspešnu sezonu Igara u Splitu.

A baš takva proslava, uz koncert benda „Frajle“ i Mije Dimšić, vatromet, zanimljive goste i raznovstan program očekuje nas na svečanoj ceremoniji zatvaranja Sportskih igara mladih, u sredu, 21. avgusta, na čuvenoj splitskoj Rivi. To je događaj koji se ne propušta! Ako ne stignete do Splita, svakako budite uz naš sajt i društvene mreže, jer ćemo vas o novostima redovno izveštavati u slici i reči. Jer Igre su zakon!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.