Naši pobednici sa Državnog finala!

Na finalnim nadmetanjima, od 23. do 26. jula na terenima Ade Ciganlije, učestvovalo 2.349 dečaka i devojčica iz 27 gradova Srbije

Naši pobednici sa Državnog finala!

sre, 31. juli 2019.


Još jedno divno poglavlje Igara u Srbiji zaokruženo je u petak, 26. jula, kada je, dodelom priznanja našim najuspešnijim SIMovcima, završeno državno finale 6. Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji.

Na finalnim nadmetanjima, koja su održana od 23. do 26. jula na terenima Ade Ciganlije, učestvovalo je 2.349 dečaka i devojčica iz 27 gradova Srbije. Takmičenja su bila podeljena u dve etape, a za svaku od njih bila su predviđena po dva dana. Tako smo u utorak i sredu, 23. i 24. jula, uživali u rukometu, uličnoj košarci, tenisu, stonom tenisu i šahu, dok su četvrtak i petak biti rezervisani za potragu za najboljima u turniru Coca Cola kupu u malom fudbalu, odbojci, odbojci na pesku i igri Lino između dve vatre.

A ko će kome „stati na crtu“ odlučeno je u ponedeljak, 22. jula, na uzbudljivom žrebu u svečanoj dvorani hotela „Falkensteiner“ u Beogradu. Ovo veče će, sigurni smo, ostati u sećanju kako našim brojnim zvanicama tako i hiljadama malih i velikih SIMovaca koji su žreb pratili putem prenosa uživo na internetu.

Naši gosti zaduženi za izvlačenje kuglica sa imenima ekipa bili su na visini zadatka, pa je žreb na momente ličio na onaj za Ligu šampiona! Svi smo baš uživali! O parovima koji će se nadmetati u finalu odlučivali su, između ostalih, i naši poznati sportisti: Milica Mandić (potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije), Dušan Borković (prvi Srbin – šampion Evrope u automobilizmu), Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević (odbojkaški reprezentativci Srbije), Vanja Stanković (aktuelna svetska prvakinja u tekvondou), Danilo Pantić (srpski reprezentativac i fudbaler engleskog Čelsija) i mnogi drugi.

A već od narednog jutra oživeli su sportski tereni na Adi Ciganliji, a naši SIMovci su jedva dočekali priliku da pokažu najbolje poteze koje su sačuvali za kraj. Uzbuđenje i napetost bili su na vrhuncu, a kako i ne bi, kad je jedan poen mogao odlučiti pobednika. A nagrada je, kao što znate, veoma primamljiva: put u Split na Međunarodno superfinale i mini-letovanje!

- Naši SIMovci znaju da su za nas oni svi pobednici i to nije samo fraza. Njima nema ravnih po drugarstvu, lepom vaspitanju, trudu, zalaganju, nema im ravnih po fer-plej igri ni po toleranciji. Zato svima njima u ovim kategorijama pripada prvo mesto i zlatna medalja. Da se nađe na tronu zaslužilo je svako od 75.000 dece iz 187 gradova i mesta koja su ove godine učestvovala na Dunav osiguranje sportskim igrama mladih i ja im u ime celog našeg tima na tome od srca čestitam – rekla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

Ipak, mesta u autobusu koji putuje za Split nema dovoljno za sve SIMovce, pa će svoju zemlju i svoje gradove na regionalnom finalu predstavljati oni drugari koji su na terenu ove godine imali nešto više sportske sreće od ostalih. Njima su zaslužena priznanja zablistala na grudima u petak, 26. jula, na svečanoj ceremoniji zatvaranja državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

Medalje su našim najuspešnijim SIMovcima dodelili, između ostalih, gđa Ana Brnabić (predsednica Vlade Republike Srbije), g. Johannes Han (komesar EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju i ambasador Sportskih igara mladih), g. Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport Srbije) i mnogi drugi naši uvaženi gosti, predstavnici sponzora i veliki prijatelji.

A evo i dugoočekivane liste pobednika državnog finala 6. Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

 

I smena

RUKOMET

M

1. KOLUT BEZDAN

2. RK ZAJEČAR 1949

3. SLOGA PETROVAC NA MLAVI

Ž

1. ORK SNIKERS BEORAD

2. SLOGA PETROVAC NA MLAVI

3. VSŽ MOKRIN

ULIČNA KOŠARKA

M

1. KRAGUJEVAC

2. VODA ČAJ VRANJE

3. KURŠUMLIJA

Ž

1. DŽOKER BEOGRAD

2. MILEŠEVKA PRIJEPOLJE

3. FOKA KRAGUJEVAC

TENIS

M

1. JOVIĆ NIKOLA NIŠ

2. PEKAREVIĆ MARKO KIKINDA

3. STEFANOVIĆ MATEJA KRAGUJEVAC

Ž

1. ĐUNISIJEVIĆ SARA ČAČAK

2. TODOROVIĆ DEJANA SOMBOR

3. MILISAVLJEVIĆ MIA

ŠAH

2004.

M

1. SPASIĆ PETAR VRANJE

2. PARKAJIĆ BRANISLAV ZRENJANIN

3. STEVANOVIĆ JOVAN NIŠ

Ž

1. BILIĆ MARIJANA  KIKINDA

2. STANKOVIĆ MARIJA BANOVCI

3. PALAMAREVIĆ MINA BEOGRAD

2008.

M

1. MILANOVIĆ MARKO PANČEVO

2. GLIŠIN ŽARKO KIKINDA

3. ZDRAVKOVIĆ FILIP NIŠ

Ž

1. ĐOKIĆ MILICA KRUŠEVAC

2. VOJINOVIĆ ANASTASIJA NIŠ

3. AMIDŽIĆ MILICA PANČEVO

STONI TENIS

2004.

M

1. SMILJKOVIĆ BRANISLAV KRUŠEVAC

2. PAVLOVIĆ DUŠAN BEOGRAD

3. ŠUJICA MATEJA KRAGUJEVAC

Ž

1. PINKU MARINA BNS

2. RADAK SARA ČELAREVO

3. STEFANOVIĆ JELENA PANČEVO

2007.

M

1. STEFANOVIĆ VANJA BEOGRAD

2. ŠUBONI FILIP ZRENJANIN

3. RAJIĆ BORISLAV  NOVI SAD

Ž

1. BERTA BJANKA KIKINDA

2. BOŠKOVSKI MAŠA NOVI SAD

3. TURKOANJE ALESIA NIKOLINCI

 

II smena

MALI FUDBAL

1. ŠKS OPOVO

2. KOMPLET LEPINJA ZLATIBOR

3. BRATSTVO JEDINSTVO SOMBOR

IZMEĐU DVE VATRE

1. ATOMSKI MRAVI KURŠUMLIJA

2. MALI LAVOVI SOMBOR

3. VATRENE STRELE KURŠUMLIJA

ODBOJKA

M

1. VGSK VELIKO GRADIŠTE

2. NIŠ

3. PROLETER ZRENJANIN

Ž

1. SRBIJANKA VALJEVO

2. PROLETER ZRENJANIN

3. CVS ELBRAKO SOMBOR

ODBOJKA NA PESKU

M

1. UNA SOFIJA KRALJEVO

2. FM ADA BEOGRAD

3. FAP LIVNICA PRIJEPOLJE

Ž

1. SREMICE LEPOTICE S.MITROVICA

2. MLADOST OMOLJICA

3. SLOGA 1 BATOČINA

ATLETIKA

2008.

M

1. IVKOVIĆ MATEJA NOVI SAD

2. ILIĆ MARKO NOVI SAD

3. DREKOVIĆ MILOŠ APATIN

Ž

1. MIJATOVIĆ MINA NOVI SAD

2. MIĆOVIĆ TEODORA NOVI SAD

3. MILOŠEVIĆ VANJA SOMBOR

2010.

M

1. KUZMANOVIĆ STRAHINJA NOVI SAD

2. ĐURIĆ MIHAJLO NOVI SAD

3. KOKOR BENJAMIN PRIBOJ

Ž

1. ZANZE MILICA APATIN

2. CVETKOVIĆ ANĐELA NOVI SAD

3. VUKOV TAMARA ZRENJANIN

POBEDNICI MOI

EKIPA DEČAKA 2009. (MALI FUDBAL) – OŠ “DOSITEJ OBRADOVIĆ” OMOLJICA

EKIPA MEŠOVITA 2010. (IZMEĐU DVE VATRE) – OŠ "Nikolaj Velimirović" Šabac

Za naše najtalentovanije SIMovce svi zajedno ćemo navijati u Splitu gde će oni takmičiti od 16. do 22. avgusta. Ali i podsećamo, a to znaju već svi, u Igrama su svi pobednici. Jedva čekamo da, kroz sliku i reč, sa vama podelimo sve prelepe trenutke koji ih čekaju tamo! Vidimo se u Splitu! Jer #igresuzakon