SIMOVCIMA DODELJENA STIPENDIJSKA OSIGURANJA KOMPANIJE „DUNAV“

SIMOVCIMA koji su svojim sportskim rezultatima i osobinama na kojima se insistira u okviru SIM-a obeležili devetu sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i koji su na najlepši način promovisali Igre i prethodnih godina, dodeljena su stipendijska osiguranja generalnog sponzora Igara u Srbiji, kompanije Dunav osiguranje.

SIMOVCIMA DODELJENA STIPENDIJSKA OSIGURANJA KOMPANIJE „DUNAV“

sub, 19. novembar 2022.


Stipendijska osiguranja u iznosu od po 1000 evra dobilu su stonoteniser iz Novog Sada Vanja Gerginov, atletičar iz Priboja Benjamin Kokor i rukometaš iz Šapca Momčilo Simić. Dodeli su prisustvovale i devojčice iz ŽFK „Novi Pazar“ za koje su takođe obezbeđeni prigodni pokloni.

U ime Dunav osiguranje Sportskih igara mladih prisutne je pozdravila predsednica Marija Mihajlović koja je istakla da je pred timom SIM-a bio težak zadatak da izaberu troje SIMOVACA koji su obeležili ovu sezonu i to ne samo svojim sportskim uspehom već i osobinama koje treba da ima svaki SIMOVAC – tolerancija, fair play, druželjubivost. Prema njenim rečima, sigurno ne bi bila greška da je na ovom mestu bilo ko od učesnika Igara.

Zadovoljstvo što prisustvuje ovom događaju nije krio ni osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić koji se zahvalio kompaniji Dunav osiguranje na nesebičnoj podršci deci regiona i što su prepoznali misiju Igara da kroz sport šire prijateljstvo među decom Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Marić je izjavio da će sledeća godina Igara u Srbiji biti posebna, jer Igre proslavljaju jubilej – 10 godina druženja sa decom Srbije.

Ispred kompanije Dunav osiguranje decu je pozdravila Maja Marković direktorka Centra za korporativni marketing i brigu o klijentima koja je istakla da su u komapaniji Dunav osiguranje ponosni na saradnju sa Sportskim igrama mladih, zahvaljujući kojoj Dunav kao društveno odgovorna kompanija doprinosi da se što više dece bavi sportom, upoznaje zdrave stilove života, ali i kroz druženje sa decom regiona, razvijaju toleranciju i poštovanje različitosti.

Uručujući SIMOVCIMA stipendijska osiguranja, Nikoleta Šubert direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja izjavila je da se nada da će ove stipendije biti doprinos u daljem napredovanju u sportu i školovanju i podsetila ih da i kada prerastu Igre, Dunav osiguranje će biti tu da brine o njima.

Po dodeli stipendijskih osiguranja za SIMOVCE je organizovana poseta stadionu FK „Crvena Zvezda“ gde su ih dočekale fudbalerke ovog kluba, a potom i poseta muzeju „Nikola Tesla“. Druženje SIMOVACA i generealnog sponzora Igara u Srbiji, kompanije Dunav osiguranje završeno je zajedničkim ručkom.