Lović: Naša deca obožavaju SIM

Igre su za vikend stigle i na jug Srbije, u Kuršumliji, gde je pravi letnji dan u Sportskom centru od samog jutra okupio mnoštvo dece željne takmičenja, igre i druženja

Lović: Naša deca obožavaju SIM

sub, 27. juni 2020.


Igre su za vikend stigle i na jug Srbije, u Kuršumliji, gde je pravi letnji dan u Sportskom centru od samog jutra okupio mnoštvo dece željne takmičenja, igre i druženja. Da zabava bude i više nego sjajna pobrinuli su se majstori dobrog provoda – Haos animatori, kao i kuršumlijski plesni sastav Ragnarok, a svečani ton ovom događaju dala je Jana Dragović, učenice Gimnazije Kuršumlija, koja je na samom početku programa izvela himnu Republike Srbije.

– Deca i građani Kuršumlije su navikli na to da mi posebne emocije gajimo prema ovom gradu i izuzetno se radujemo kad god imamo priliku da dođemo u sredinu gde su svi istinski zavoleli Igre i dali i nama vetar u leđa da radimo još više i bolje. Nažalost, ove godine nas je sve pogodila tužna vest da sa nama više nije Dragan Petrović, predsednik Sportskog saveza Kuršumlija, čovek koji je bio velik prijatelj Igara i koji nažalost nije uspeo da pobedi kovid 19. Sigurna sam da ga negde na nebu anđeli čuvaju i zamoliću vas da danas svi budete veseli i da na terenu svaki vaš potez bude ispunjen ljubavlju, jer su današnje Igre u Kuršumliji posvećene upravo Draganu Petroviću – istakla je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, na ceremoniji otvaranja Igara.

Ona je potom plaketu za doprinos razvoju Igara uručila Dejanu Loviću, predsednika Skupštine opštine Kuršumlija.

– Kuršumlija jeste malo mesto, ali je stvarno mesto sa velikom dušom i velikim srcem. Naša deca vole da se takmiče, da treniraju, da se druže. I ova manifestacija je već godinama prava za decu i jedva je čekaju svake godine. Kod nas se i mesec dana ranije priča kako će Igre doći u Kuršumliju, kako će biti lepog druženja. Ali i kako će pobednici biti nagrađeni da putuju na Državno finale. I zaista je posebno kada mladi znaju da će neki od njih otići i na Međunarodno finala u Split, imati besplatno mini letovanje i takmičiti se sa drugarima iz regiona – istakao je profesor Dejan Lović, predsednik Skupštine opštine Kuršumlija.

Zakletvu prijateljstva u ime svih učesnika položio je Petar Spasojević, član KK Kuršumlija, a baklju su, na oduševljenje svih prisutnih, uneli Tamara Marinković, članica ženskog odbojkaškog kluba Kuršumlija i članovi tima Atomskih mrava, inače prošlogodišnji finalisti regionalnog finala u Splitu. Glavni koordinator Igara za ovaj kraj, Nikola Milijanović bio je zadovoljan kako je sve proteklo, a zaslužan za to sigurno je i Dranan Simić, direktor Sportskog centra Kuršumlija, čiji su tereni sijali na takmičenjima.

Kao što je poznato, učesnici u Igrama su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – Kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehničkog partnera Igara – Saveza za školski sport Srbije. Čelni ljudi SIM Srbije uvek koriste priliku da se na podršci zahvale i medijima, koji na sjajan način prate ovu manifestaciju koju klinci zovu „čarolija koja traje“.