Karavan radosti zaokružio putovanje u srcu Šumadije

Tačno mesec dana nakon što je naš Karavan radosti i prijateljstva krenuo na put po Srbiji u subotu, 15. juna 2019. stigli smo i na našu poslednju stanicu u ovogodišnjoj sezoni – u Kragujevac!

Karavan radosti zaokružio putovanje u srcu Šumadije

sub, 15. juni 2019.


Tačno mesec dana nakon što je naš Karavan radosti i prijateljstva krenuo na put po Srbiji i obišao na hiljade dece od istoka do zapada i od severa do juga naše države, stigli smo i na našu poslednju stanicu u ovogodišnjoj sezoni – u Kragujevac!

U srcu Šumadije jutros su nas u ogromnom broju dočekali naši stari i novi SIM drugari i to ne samo oni iz Kragujevca, već i dečaci i devojčice koji su na Igre doputovali iz Kraljeva i Batočine! U Kraljevu su, inače, Igre morale biti otkazane zbog toga što je u tom gradu, nažalost, i dalje na snazi vanredna situacija zbog poplava, ali takmičarski duh naših SIMovaca iz tog dela Srbije bio je očigledno mnogo jači od svih prepreka. Drugari, zaslužili ste aplauz!

Među brojnim gostima koji su se danas okupili u hali „Park“ kako bi prisustvovali svečanosti povodom otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, bili su i Nikola Urošević (pomoćnik gradonačelnika Kraguejvca za unapređenje i razvoj sporta), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Dragan Đorđević (predsednik Saveza za školski sport Kragujevac i koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za taj grad), Dragan Sretenović (koordinator šumadijskog okruga i član Upravnog odbora Saveza za školski sport Srbije), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i mnogi drugi.

Predsednica Ivana Jovanović na otvaranju je deci poručila sledeće:

 – Uvek sa posebnim zadovoljstvom dolazimo u Kragujevac da se družimo sa vama, jer je jasno od prvog dana da ste svim srcem zavoleli Igre i da rado učestvujete u najlepšoj sportskoj priči koja postoji na ovim prostorima. Kako slogan našeg glavnog sponzora Dunav osiguranja kaže: „Prijatelj ostaje prijatelj“, upravo je i Kragujevac grad koji je bio i ostao naš prijatelj, što nam je posebno drago – rekla je Ivana Jovanović.

Specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara sportska direktorka Zorica Mijatović uručila je Nikoli Uroševiću, pomoćniku gradonačelnika Kraguejvca.

 – Karavanu radosti i prijateljstva žeim dobrodošlicu u naš lepi grad. Iskreno se nadam da će i vama i svoj našoj deci koja se danas takmiče i navijaju biti prijatno u hali „Park“ i na ostalim sportskim terenima u Kragujevcu. Deco, hvala vam što učestvujete u najvećoj manifestaciji amaterskog sporta u ovom delu sveta i na taj način promovišete fer-plej i zdrav način života. Želim vam puno sreće u današnjim takmičenjima. Neka pobedi drugarstvo – rekao je Nikola Urošević.

Da bi takmičenja mogla da počnu, kako tradicija nalaže, najpre su deca i sudije položili zakletvu prijateljstva, a potom je upaljen i plamen prijateljstva.

Praćeni dugotrajnim aplauzom i oduševljenim usklicima iz publike, baklju su uneli Danilo Labović, Boris Ristić i Stefan Marković, koji su prošle godine na Igrama u Kragujevcu osvojili zlatnu medalju u uličnoj košarci 3 na 3 i Mateja Šuica, koji je osvojio zlatnu medalju u stonom tenisu na regionalnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu 2018. godine.

I kada je plamen priljatejstva učinio Kragujevac najblistavijim gradom na planeti, mogla su napokon da počnu takmičenja u malom fudbalu – Coca Cola kup, u igri Lino između dve vate, u stonom tenisu, tenisu, uličnoj košarci, šahu i odbojci na pesku. Bilo je uzbudljivo i neizvesno do samog kraja, a uživali smo i mi i takmičari i navijači, a najviše od svih sigurno oni kojima je Viktor doneo najviše sreće i koji su se plasirali na državno finale u Beogradu. Tamo ćemo finaliste iz svih gradova gledati već krajem sledećeg meseca. Jedva čekamo da saznamo ko će putovati na superfinale i mini-letovanje u Splitu!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.