Igre po prvi put u Priboju, gradu otvorenog srca

U sredu, 12. juna 2019, Karavan radosti i prijateljstva boravio na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine

Igre po prvi put u Priboju, gradu otvorenog srca

sre, 12. juni 2019.


Već skoro mesec dana plovi Karavan radosti i prijateljstva našom prelepom Srbijom, a posle mnogo stotina pređenih kilometara i susreta sa hiljadama naših SIM drugara, danas smo po prvi put od osnivanja Igara u Srbiji stigli na tromeđu Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine – u Priboj!

U čarobnoj šumovitoj oblasti Starog Vlaha, u dolini reke Lim dočekali su nas gostoljubivi domaćini široko otvorenog srca, ali i veliki broj novih drugara, najmlađih članova naše bogate SIM porodice.

Možda najlepša slika na svetu je ona kada je neki veliki prostor načičkan glavicama nasmejane dece, a takav prizor uvek prate i najumilniji zvuci – graja, smeh i radosna pesma. Baš je tako bilo jutros u Priboju na otvaranju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih! Klinci i njihovi roditelji, treneri, nastavnici, profesori, rođaci i prijatelji priredili su nam doček kakav ćemo sigurno još dugo pamtiti.

Na otvaranju Igara bili su i Boris Mrdović (predsednik Skupštine opštine Priboj), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), članovi opštinskog veća u Priboju: Miralem Gogalić (turizam i investicije), Nenad Penezić (obrazovanje i kultura), Predrag Terzić (zdravstvo), zatim Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Denis Šarak (kooridnator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Priboj), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednika Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Filip Komarica (predsednik Sportskog saveza Priboj) i mnogi drugi.

Prisutne su svojim preslatkim nastupima razgalili pribojski mališani vrtićkog i predškolskog uzrasta, a njihove živopisne i nesvakidašnje koreografije osmislile su sjajne vaspitačice i prave dobre vile: Ljubinka Polić, Violeta Milovanović, Gorica Minić i Emina Hamzić. Svaka čast!

Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih istakla je da joj je posebno zadovoljstvo što su Igre danas u Priboju, a najmlađima je poručila sledeće:

– Deco, Igre postoje zbog vas, ovo je vaš dan, iskoristite ga na pravi način! Vaš osmeh i vaša radost na sportskim terenima su pokretačka energija za nas koji organizujemo Igre i hvala vam na tome!

Ivana Jovanović je potom uručila plaketu za doprinos razvoju Igara u Priboju Borisu Mrdoviću, predsedniku Skupštine opštine Priboj.

– Zadovoljstvo mi je što mogu da poželim Igrama dobrodošlicu u Priboj, grad otvorenog srca, grad dobrih ljudi. Priboj danas, sa vama mladima, pokazuje svoju snagu i svoju budućnost. Igre nisu slučajno u Priboju, jer ovo je grad koji ima dugu tradiciju u sportu, počevši od prvog teniskog terena u Srbiji, preko afirmacije individualnih i kolektivnih sportova, poput košarke, rukometa, fudbala, atletike i drugih, do prošlogodišnje organizacije Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, gde smo ugostili preko 3.000 sportista i, u jednom momentu, preko 15.000 gostiju i, po svim pokazateljima, bili dobri i srdačni domaćini. Današnji dan treba da protekne u duhu prijateljstva i u duhu praštanja i sporta, jer su nekada pobede i porazi deo iste strane života, tako da treba da na sportskim terenima pokažemo ljubav i fer-plej. Poručujem mlađim generacijama da trud, rad na sebi i večito usavršavanje uvek daju rezultat, u šta ćemo se sigurno i danas uveriti – istakao je Boris Mrdović zasluživši iskreni aplauz svih prisutnih.

Zakletvu prijateljstva u ime takmičara položio je mladi košarkaš Luka Javorac, a u ime sudijske organizacije to je učinila Snežana Nikolić, glavni sudija u igri Lino između dve vatre.

Baklju je uneo Benjamin Kokor, fudbaler i atletičar, učenik prvog razreda OŠ „Vuk Karadžić” u Priboju, u pratnji svojih drugara, učesnika državnog prvenstva u atletici, a to su bili: Lea Radović, Darija Manović, Anastasija Novaković, Iva Božović, Nina Despotović, Amira Ćelović, Luka Tošić, Stefan Kruškonja, Sergej Manović, Pavle Prijović i Bogdan Tanasković.

Nakon što je plamen prijateljstva uneo svetlost Igara i u Priboj, došlo je vreme i da vidimo šta naši drugari iz ovog grada umeju na sportskim terenima. I možemo vam reći da su sjajni i da među učesnicima Coca cola kupa u malom fudbalu, šahistima, takmičarima u igri Lino između dve vatre, teniserima, stonoteniserima, rukometašima, košarkašima, odbojkašima (na obe podloge) ima i te kako sjajnih kandidata za državno finale u Beogradu. Sa uživanjem smo ih gledali, rashlađujući se Rosom i Coca Colom i sladeći se Lino kremićima.

Baš u Beogadu ćemo finaliste iz Priboja i gledati u drugoj polovini jula, a ako i u prestonici zablistaju, njihova konačna destinacija u okviru Igara biće regionalno finale u Splitu, gde ih čeka i mini-letovanje. Držimo im palčeve i navijamo za njih!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.