Igre osvojile i vrh Zlatibora

SIM sportska bajka u četvrtak, 13. juna 2019, stigla do jedne od najlepših srpskih planina

Igre osvojile i vrh Zlatibora

čet, 13. juni 2019.


U svakoj bajci naići ćete na momenat kada se prelazi preko sedam mora, sedam gora, sedam reka i sedam planina da bi se stiglo do neke nagrade ili srećnog ishoda. Baš tako je i u ovoj našoj SIM sportskoj bajci: u proteklih mesec dana prelazili smo i reke i jezera i doline i kotline i ravnice i brežuljke naše prelepe domovine, a danas smo se popeli i na jednu od njenih najlepših planina – na Zlatibor!

I na svakoj slici koju smo ugledali na ovoj našoj planinskoj lepotici bilo je čarolije baš kao u pravoj bajci: prelepi krajolici, viševekovni borovi, lekovito čist vazduh na jednoj strani i oblak pozitivne energije, radosti i razigranosti u kome su nas čekali naši SIM drugari iz opštine Čajetina na drugoj. Predivno!

Naš Viktor je jedva čekao da pozdravi svoje stare znance sa Zlatibora, ali i da upozna one nove, koji se ove godine po prvi put takmiče. Dok su se oni pozdravljali i grlili, atmosferu su do maksimuma podigli Haos animatori, pa je čitav Zlatibor od jutra bio na nogama đuskajući i skačući uz popularne svetske hitove.

A među našim SIMovicma, njihovim trenerima, nastavnicima, rođacima i prijateljima, na otvaranju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih bili su i Marija Jeremić (pomoćnica predsednika opštine Čajetina), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Mirko Petrović (generalni sekretar Sportskog saveza Čajetina i koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Zlatibor), Nemanja Kutlešić (koordinator za školski sport Sportskog saveza Čajetina i koordinator Igara na Zlatiboru), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i drugi.

Sreću na današnjim takmičenjima deci je poželela Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koja je specijalnu plaketu za doprinos razvoju igara u opštini Čajetina uručila Mariji Jeremić, pomoćnici predsednika te opštine.

– Vi, deco, ste naša budućnost. Jako je važno da negujete svoja prijateljstva, da poštujete svoje drugove i da se družite, jer samo ćete vi pomoći jedni drugima. Uživajte u detinjstvu, to je najlepši period u vašem životu i budite zaista ponosni što ste deo ovako lepe i, sigurna sam, jedne od najmasnovnijih manifestacija koja okuplja decu. Želim vam da se danas dobro provedete i da se lepo igrate. U ime opštine Čajetina veliko hvala Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih na priznanju koje su nam dodelile – rekla je ovom prilikom Marija Jeremić.

Da bi Igre mogle da počnu, zakletvu prijateljstva u ime takmičara položila je Aleksandra Ružić, članica Smučarskog kluba Zlatibor, koja je bila drugoplasirana na Državnom prvenstvu, a u ime sudijske organizacije to je uradila Aleksandra Pantović, odbojkaški sudija.

Baklju je, na sveopšte oduševljenje okupljenih mališana unela Anica Ninčić, odbojkašica OK Zlatibor, koja je sa svojim timom već predstavljala našu državu na superfinalu u Splitu, gde su osvojile medalje.

Nakon što je plamen prijateljstva zasijao i sa jedne od naših najlepših planina, počela su i takmičenja na zlatiborskim terenima. Bilo je napeto i uzbudljivo u svim igrama: u Coca Cola kupu u malom fudbalu, u igri Lino između dve vatre, tenisu, uličnoj košarci, šahu, odbojci i stonom tenisu. Pobedilo, je kao i uvek, prijateljstvo, a Viktor je doneo sreću i pojedinim SIMovcima čija ćemo majstorstva pratiti u na državnom finalu u Beogradu, a potom, možda i na superfinalu u Splitu. Zlatiborci, srećno u nastavku takmičenja!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.