I Surdulica osetila čaroliju Igara

Mališani iz Surdulice 18. maja 2021. uživali u čarima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih

I Surdulica osetila čaroliju Igara

uto, 18. maj 2021.


Posle Sokobanje usledio je pravi spektak u Surdulici, na stadionu FK Radnik, gde su brojni školarci iz ovog kraja osetili čaroliju Igara. Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su zamenik predsednika opštine Miloš Radojičić, opštinski većnik za sport Nebojša Arsić, predsednik lokalnog Sportskog saveza Vladica Nestorović, koordinator SIM David Milić, dok je promoter Igara bio fudbaler Radnika Zoran Danoski.

- Surdulica je mala opština i veoma smo zahvalni svima koji su omogućili da ovakav projekat kao što su Sportske igre mladih dođe kod nas. Ovo je treći put da smo domaćini, veoma smo srećni, najvažnije je da se deca druže, uživaju i siguran sam da se vidimo i sledeće godine - izjavio je Miloš Radojičić.

Jedan od učesnika Igara Sergej Spasić, koji je okupio ekipu iz ulice za turnir u malom fudbalu, rekao je da je presrećan što imaju priliku da učestvuju na Sportskim igrama mladih.

- Učestvovao sam i prošle godine. Nije bilo lako takmičiti se u vreme korone. Volim Igre mladih, da se družimo i upoznajemo, a pre svega da se takmičimo - rekao je Sergej Spasić.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija. Dunav osiguranje Sportske igre mladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.