Čačak osvojen čarolijom Igara

Po treći put Igre održane u Čačku

Čačak osvojen čarolijom Igara

ned, 06. septembar 2020.


Po treći put su Igre otvorene u Čačku. Deca su pokazala da obožavaju našu manofestaciju. Paljenje baklje upriličeno je na malo drugačiji način, zbog situacije koja vlada oko korona virusa. Samo je odredjen broj dece bio da isprati svog Viktora, dok je talentovani fudbaler Ognjen Ugrešić, uneo baklju prijateljstva. Sa čelnim ljudima grada i SIM Srbije usledio je paljenje plamena prijateljstva, kao znak da Igre počnu.

Lepi prizori su ulepšali terene Sportskog centra Mladost. Nakon prve nedelje u školskim klupama, slobodan vikend bio je idealna prilika da se uživa u druženju i sportskim akivnostima. Uz ceo tim SIM Srbije, na čelu sa predsednicom SIM Ivanom Jovanović, sportskom direktorkom Zoricom Mijatović i asistentom predsednice Marijom Mihajlović, na otvaranju Igara za ovaj grad bili su i Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, Vladan Milić, zamenik gradonačelnika, Ivana Vukajlović, koordinatorka Igara za Čačak i Miloš Stevanić, direktor SC Mladost. Ispred kompanije NIS otvaranju je prisustvovao Petar Đurić, direktor sektora za upravljanje brendovima.

Ivana Jovanović je ovom prilikom gradonačelniku Čačka uručila povelju kao znak zahvalnosti za svu pomoć koju lokalna samouprava pruža u organizaciji Igara. Milun Todorović je svim učesnicima poželeo uspeh u takmičenju, a pre svega uživanje u igri i druženje na način koji može da se doživi samo kroz bavljenje sportom.

– Već treću godinu zaredom grad Čačak je domaćin Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Presrećan sam što smo se uključili u ovu divnu akciju, jer bez mladih zaista nema budućnosti u bilo kom segmentu života, a posebno u sportu. Ove godine smo, uprkos specifičnim epidemiološkim okolnostima, uspeli da realizujemo sva planirana takmičenja. Mi u lokalnoj samoupravi smo u prethodne tri godine mnogo toga uradili kada je reč o razvoju sporta u Čačku, pre svega u domenu infrastrukture. Kada završimo još dva projekta koja su u toku, što je planirano do kraja godine, svaka matična osnovna škola u Čačku imaće fiskulturnu salu. Tu su i Ateletski stadion i prelepi Sportski centar Mladost, koji se prostire na čak 17 hektara, kao dokaz da Čačak zaista velika sredsta ulaže u sport. Ali shvatite da to i te kako ima efekta kada vidite koliko je mladih na terenima i koliko njih će se usmeriti ka nekom profesionalnom sportu, kao što je to slučaj sa našom Sarom Đunisijević, koja je prošle godine u Splitu bila prva u tenisu ili Ivanom Jorović, takođe našom velikom teniserkom. Roditeljima uvek ponavljam savet da svetionici njihovoj deci treba da budu upravo najuspešniji sportisti, koji su slavu Čačka i Srbije proneli širom Evrope i sveta: Radmilo Mišović, Dragan Kićanović, Željko Obradović, Dragan Sekulić, Slavoljub Piper, Ivana Vukajlović i mnogi drugi. Deci pre svega treba dozvoliti da se igraju, a onaj ko bude imao želje, talenta i dovoljno vere u sebe, uz mnogo rada i odricanja, a takvih je mali procenat, može postići uspeh i u profesionalnom sportu. Ogromna većina će kroz ova i slična takmičenja pre svega steći trajna i iskrena prijateljstva – naglasio je Milun Todorović.

Prošlogodišnja pobedica Igara u tenisu Sara Đunisijević položila je zakletvu prijateljstva u ime svih učesnika iz Čačka, a u ime sudija to je učinio Radosav Dojčilović. Baklju prijateljstva unela je odbojkaška reprezentativka Vanja Gobeljić.

SIM Srbije se i ovom prilikom zahvaljuju na pomoći dugogodišnjim partnerima, pokroviteljima i sponzorima Igara: predsednik Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor – kompanija Dunav osiguranje, kompanije Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica i Podravka Srbija, a tehnički partner Igara je Savez za školski sport Srbije.