Boškan uz mališane na Igrama u Novom Sadu

U „srpskoj Atini“ održana regionalna takmičenja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih

Boškan uz mališane na Igrama u Novom Sadu

sre, 09. juni 2021.


Novi Sad i čuvena dvorana SPENS danas su bili mesto sa najviše dečijih osmeha, prijateljstva i ljubavi u Srbiji. U „srpskoj Atini“ održana su regionalna takmičenja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a sa mališanima se družio legendarni odbojkaš Slobodan Boškan, olimpijski šampion iz Sidneja 2000, trofejni igrač, a sada i trener Vojvodine. Razdragani školarci iz Novog Sada jedva su dočekali dan da najlepša sportska priča stigne u njihov grad i da se takmiče na terenima gde su stasavali brojni asovi srpskog i svetskog sporta.

- Želim vam prvo da uživate u takmičenjima, da budete dobri, pobedite, ali i da osetite draž SPENS-a. Ovde su počeli veliki šampioni, u odbojci, košarci, stonom tenisu, streljaštvu, brojnim drugim sportovima. Na najlepši način iskoristite ovaj poseban dan. Uveren sam da su među vama neki novi šampioni, koji će na velikoj sceni predstavljati naš grad i držav - izjavio je Slobodan Boškan, koji u riznici medalja sem olimpijskog ima i zlato sa Evropskog i srebro sa Svetskog šampionata.

Boškan, koji sada sa uspehom predvodi OK Vojvodinu je dodao da je pre dve godine u SPENSU, kada je Igre svečano otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, video koliko je značaj Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

- Bio sam oduševljen energijom i pažnjom koju Igre privlače kod dece. Ovakva takmičenja su veoma značajna za mališane, da razvijaju sportski duh, takmiče se, da mogu da osete i ukus pobede i poraza, što je bitno za sve koji hoće da se bave sportom. Opet, sa druge strane imamo činjenicu da su u Igre uključene i zemlje regiona, da deca imaju priliku da se takmiče sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Mislim da je to izuzetno lepa promocija sporta i druženja koja šalje najlepšu moguću poruku - zaključio je je Boškan, koji se naravno najviše zadržao na takmičenjima u odbojci.

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su načelnik Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimir Mastilović, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Uroš Savić, predsednik gradskog saveza za školski sport Srđan Prišić, sportski direktor SIM Nemanja Crnić, a plamen prijateljstva upalili su mladi rukometaši Vukašin Božović i Stefan Ćosić.

Takmičenja u Novom Sadu održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i Gradski Krizni štab.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.