O takmičenju

O takmičenju

Sportske igre mladih održavaju se po treći put u Srbiji u više od 25 gradova. Mališani osnovnoškolskog uzrasta imaju priliku da POTPUNO BESPLATNO učestvuju u svim aktivnostima Igara, sami formiraju i prijavljuju ekipu ili se takmiče u sportovima pojedinačne konkurencije bez obzira da li se inače bave tim, nekim drugim ili se ne bave sportom.

Ovaj projekat koji ima za cilj promociju ne samo sporta, već i drugarstva i fer-pleja podržali su Vlada Srbije, Ministarstvo sporta i omladine Republike Srbije i Savez za školski sport Srbije koji je i partner Sportskih igara mladih.


SPORTOVI I KATEGORIJE

Ekipni sportovi: fudbal, odbojka, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet i “između dve vatre”.

Individualni sportovi: tenis, stoni tenis, šah i atletika (trka na 60 metara).

Od 9. aprila 2016. zajedno sa učesnicima Malih olimpijskih igara koje organizuje Savez za školski sport Srbije, deca širom naše države takmiče se u tri sporta – malom fudbalu, atletici (trka na 60 metara) i igri “između dve vatre”. Takmičenja u ove tri discipline su revijalnog karaktera.

Svečano otvaranje III Sportskih igara mladih biće održano 14. maja u Vranju.

 

PRIJAVE TAKMIČARA

Prijave za III Sportske igre mladih Srbije možete da predate putem sajta (od 25. aprila 2016.)(KLIKNI OVDE), društvenih mreža, kao i u svojim školama i klubovima.

 

GRADSKA TAKMIČENjA

U svakom gradu, domaćinu Igara, biće organizovani krugovi kvalifikacionih takmičenja u zavisnosti od broja prijavljenih takmičara u svim sportovima.

U svakom gradu, domaćinu će organizovati kvalifikacioni turnir u periodu od 20.05. do 15.06.

Potom će biti organizovana finalna takmičenja po svim gradovima učesnicima projekta Sportske igre mladih. Prvoplasirane ekipe obezbeđuju sebi učešće na državnom takmičenju Srbije.

 

FINALNO TAKMIČENjE – FINALE SRBIJE

Najbolje plasirane ekipe i pojedinci iz svih gradova učesnika projekta Igara sastaće se na državnom takmičenju Srbije, koje će biti održano u Beogradu krajem jula.

Pobednici Finala Srbije, po kategorijama obezbeđuju sebi mesto na završnom MEĐUNARODNOM FINALNOM TAKMIČENJU u Splitu.

 

MEĐUNARODNO FINALE U SPLITU

Najuspešniji finalisti SIM Srbije će kroz igru i druženje odmeriti sportsku spretnost u svih 10 sportova sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u periodu od 20. do 30. avgusta na finalu u Splitu.